Sådan gør du din bil forårsklar

Foråret er på vej. Inden længe bliver det snehvide landskab grønnere, dagene bliver længere og fuglene begynder igen at kvidre fra trætoppene. I forbindelse med den kommende årstid er det faktisk en god idé, at du gør din bil parat til foråret. Hvorfor? Bilen har godt af en udvendig og indvendig rengøring i forbindelse med den nye årstid, da det fremmer bilens levetid at få vasket vinteren af sig. Hvis du læser videre, fortæller vi her hos Hillerød Autocenter dig tre måder, du kan gøre din bil forårsklar.

Vask bilens ydre

Det bedste, du kan gøre for din bil, er at vaske den grundigt udendørs, inden foråret begynder. Og her mener vi ikke at give bilen en tur i vaskehallen. Nej, du skal iklæde dig rengøringshandskerne og alliere dig med børste, spand og vandslange, så du kan rengøre bilen i afkroge og steder, hvor en almindelig bilvask ikke hjælper. Tag dig god tid, nyd selskabet med din bil og spar endelig ikke på vandet. Spul bilens overflade med en haveslange, så du får vasket vinteren af bilen. Husk bilens hjul og paneler, så du får bugt med snavsen, inden det fører til rust. Efterfølgende kan du med børste og spand gå i gang med at vaske bilens ydre grundigt, så den igen får et skinnende udseende.

Det indre tæller også med biler

Det er ikke kun det ydre, men også det indre, der tæller. Ja, den vending har du nok hørt før og sikkert ikke i forbindelse med biler. Men talemåden kan faktisk også bruges i forbindelse med at gøre din bil forårsklar. Hvordan? Det fortæller vi dig i løbet af de næste linjer. I forbindelse med at gøre din bil klar til forårets grønnere tider er det nemlig en god idé, at du også rengøre bilen indvendigt. Det skyldes, at du i løbet af vinteren slæber sne, snavs og skidt med ind i bilen sammen med vinterstøvlerne. Hvis du vil sikre dig en bedre oplevelse i din bil i løbet af foråret, bør du derfor gribe støvsugeren og suge skidtet væk. Derefter kan du bruge almindelige og godkendte rengøringsmidler til at rengøre bilen. Brug for eksempel et par dråber opvaskemiddel til at holde din rude dugfri.

Tid til sommerdæk

Forårets begyndelse betyder også nye tider for din bils dæk. Dine vinterdæk skal skiftes til sommerdæk. Her er det vigtigt, at du sørger for, at dine sommerdæk lever op til lovkravene for mønsterdybde. Mindstekravet for dybden af dækmønstret er ifølge loven 1,6 mm. Men eksperter anbefaler faktisk, at dine dæks mønsterdybde er minimum 3 mm, hvilket vi også foreslår til vores kunder her i Hillerød Autocenter. Med en bil, der skinner udenpå og dufter rent indeni, er der garanti for en bedre køreoplevelse i løbet af foråret og sommeren. Vi anbefaler dig i øvrigt, at du altid husker at tage hånd om din bil med jævne mellemrum, da det giver bilen en længere levetid. Husk at reagér hurtigt, hvis du finder skader, skrammer og lignende på eksempelvis bilens undervogn, da skaderne kan blive værre, hvis de ikke repareres. Du kan kigge forbi vores autoværksted med din bil, hvis du har brug for en ekspertvurdering af din bils tilstand eller opdager en skade. Kør forbi vores værksted hosHillerød Autocenter på Falkevej 20 i Hillerød. Åbningstiderne er 10.00-17.30 fra mandag til fredag og søndag fra 12.00-15.00. Vi glæder os til at se dig.

Facebook